Repris: Släpp inte in den röde hanen!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) reodvisar 90 räddningsinsatser med orsak glömd spis och 80 räddningsinsatser orsakde av levande ljus (månadsmedelvärde 2009-2014). Utav ljusbränderna är det drygt 40 procent som inträffar i december, andra och fjärde söndag i advent toppar. Nu när vi ska öppna de första luckorna i adventskalendern och tända de första adventsljusen är det åter igen tid att påminna om säsongens förhöjda hotbild: risk för bränder.

  • Ställ ljus endast i stakar, skålar eller lyktor som är gjorda för ändamålet.
  • Lämna aldrig brinnande ljus i rum där ingen uppehåller sig.
  • Var speciellt uppmärksam med adventsstakar och dekorationer som innehåller mosse eller annat brännbart material.
  • Testa alla brandvarnare och byt batteri även om det "inte behövs".
  • Se till att det finns fungerande brandsläckare och brandfilt i lägenheten och att alla kan använda dem.
  • Särskilt i barnfamiljer är det också mycket viktigt att man pratar om vad man ska göra om det skulle börja brinna. Tala till exempel om att man alltid ska ropa på hjälp; aldrig springa och gömma sig.
  • I händelse av brand eller liknande i vårt område, är samlingsplatsen för boende den stora lekplatsen på Bergakungsvägens jämna sida. Där lämnas information.

rode-hanen-150pxI flerbostadshus är glömd spis den absolut vanligaste brandorsaken. Men även andra apparater, även datorer, elektroniska leksaker och spel kan orsaka bränder om de inte hanteras på rätt sätt och inte får den kylning de ska ha. Du har kanske känt hur skönt och varmt det är att sitta med datorn i knät? En laptop-dator som ligger på soffan eller i en fåtölj får inte samma kylning som när den ligger på hårt underlag och kan bli mycket varm, speciellt om den "råkar" täckas av en filt eller en kudde. Var även uppmärksam så att den där skarvdosan, du vet den där med alla laddarna och adaptrarna, inte täcks över.

Gör det till en vana att alltid ta ett varv i lägenheten och se till att spis, kaffebryggare, vattenvärmare, diskmaskin, tvättmaskin, datorer och andra apparater är avstängda och att allt onödigt ljus är släckt innan du lämnar lägenheten.

Vi önskar alla en trevlig adventstid, fri från besök av den röde hanen!

Vissa TV-kanaler fattas

dumburkenDå Discovery Networks och och vår "tv-leverantör" Comhem inte kommit överens fattas för närvarande Kanal 5 och Eurosport i utbudet. Det är alltså inte vårt kabel-tv-system det är fel på.

Enligt media gör parterna sitt yttersa för att komma till enighet så att programmen från Discovery åter kan visas. Vi får leva på hoppet så länge!

Uppdatering 17.09.13:

Comhem meddelar ikväll att parterna har kommit överens och att kanalerna från Discovery Networks åter distribueras till kunderna.

Informationsblad juli

Informationsblad för Brf Docenten

Sommar 2017

pdfikon
Klicka på ikonen till vänster för att ladda ned informationsbladet.

pdfikonStora infobladet har uppdaterats med anledning av ändringar i styrelse och fritidskommitté efter årsstämman, nya regler och priser för uthyrning av övernattningslägenheten i vita villan med mera. Klicka på ikonen för att ladda ner.

Hej alla boende i Docenten!

Grillning: Nu när sommaren är här och grillen har väckts till liv så vill vi passa på att påminna om att enbart grillning med el/gasolgrill är tillåtet.

Sopor:  Det har slarvats ordentligt med sopsorteringen på sistone. Det slängs elskrot, glas, aluminium m.m. i hushållssoporna. Har man större mängder grovsopor, uttjänade vitvaror, bilbatterier, farligt avfall, mm så ska detta lämnas till återvinning. Den närmaste återvinningscentralen finns på Regulatorvägen 3 i Flemingsberg. Mer information finner du på SRV:s hemsida. Om du inte redan har nyckelkort för åtkomst till återvinningscentralen, ring SRV på 0200-26 46 00 och beställ.

Stämman: Väldigt kul att så många kom på senaste stämman och visade sitt intresse i föreningen!

Lilla parkeringen: Styrelsen har beslutat att byta sida på parkeringsplatserna inom kort. Platserna kommer alltså att stå in mot villorna och inte mot förskolan. Detta gäller lilla parkeringen vid förskolan/vändplan.

Styrelsen önskar er alla en trevlig sommar med förhoppning på mycket sol :-)

 

Vårtecken 2017

Vårblommor 2017Ett av brf Docentens säkraste vårtecken är väl blommarna utanför Bergakungsvägen 12-14!

Ett annat säkert vårtecken är årets föreningsstämma. Formell kallelse samt dagordning för stämman har redan delats ut till alla hushåll, och i loppet av veckan kommer även årsberättelsen med bokslutet för 2016 delas ut. Av tekniska skäl blev denna något försenad.

Alltså: Brf Docentens årsstämma 2017 avhålles

i Samlingslokalen, Bergakungsvägen 20
måndagen den 22 maj kl 19:00.

Dags för cykelrensning

gammal cykelDet står många gamla och trasiga cyklar i våra cykelförråd. Styrelsen tillsammans med Fritidskommittén kommer därför att rensa bort cyklar på städdagen den 13 maj som saknar märkning, detta för att ge mer plats åt cyklar som har en ägare och som används aktivt.

För att undvika att cyklar som varit märkta sedan länge och som nu kanske saknar ägare blir kvar i förråden ber vi er att märka om era cyklar med bifogad lapp. Behöver du fler lappar hör av dig till någon i styrelsen/fritidskommittén.

Se till att märkningen sitter fast ordentligt (du kan till exempel tejpa fast lappen på pakethållare eller sadeln).

Märk din cykel med namn och portnummer senast  2017-05-12.

Vid frågar angående cykelrensningen vänligen kontakta någon i Styrelsen / Fritidskommittén

Med vänlig hälsning,
Styrelsen/Fritidskommittén

Informationsblad februari 2017

Informationsblad för Brf Docenten

Februari 2017

pdfikon
Klicka på ikonen till vänster för att ladda ned informationsbladet.

pdfikon
Klicka på ikonen till vänster för att ladda ned meddelande från valberedningen 2017.

Hej alla boende i Docenten!

pdfikonMed pappersversionen av detta informationsblad finns en blankett som kan användas av den som vill skriva en eller flera motioner till vår ordinarie föreningsstämma. Motionerna ska enligt stadgarna vara inne senast den 31 mars.  Motionen måste vara skriftlig och innehålla vissa uppgifter för att den ska bli behandlad. Klicka på ikonen till vänster för att ladda ned blanketten med tillhörande information (pdf).

Informationsbladet fortsätter här...

Den här webbplatsen använder "cookies" för vissa funktioner. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.